Steamed Moist Chocolate Cake
lets start !
Bahan A :
- 250 gm gula pasir
- 1 tin susu cair
- 200 gm minyak masak
- 250 gm susu pekat manis
Bahan B :
- 50 gm serbuk koko
- 200gm tepung gandum
- 1 sudu kecil soda bikabonat
- 1 sudukecil serbuk penaik
- 4 biji telur B
Cara - cara :
- Campurkan bahan A dan kacau sebati.
- Masak atas api seketika.
- Dibekas yang berasingan pukul telur dan curahkan ke dalam adunan A.
- Akhir sekali masukkan tepung dan serbuk koko yang telah diayak.
- Guna mixer dengan slow speed dan kacau sehingga tepung tak bergentel.
- Kukus dalam bekas kek berukuran 9 inci. Kukus 1 jam.
- Setelah kek sejuk tuangkan chocolate topping dan taburkan manik warna.
Coklat Topping :
- 200 ml whiping cream
- 300 gm chocolate bar
- 1 sudu besar mentega
fuuuuh ! ni laa tutorial untuk cake choc tuu.
SELAMAT MENCUBA KAWAN KAWAN
p/s : ehem ehem. Selamat Hari Lahir Nurul Hidayah Azmi ! Semoga awak dipanjangkan umur dan diberkati dunia dan akhirat :)
Posted at 02:34 | 0 comments